Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) her yıl 16 Ekim tarihinde örgütün 1945 yılında kuruluşunu anmak amacıyla 'Dünya Gıda Günü' olarak kutlamaktadır.
Dünya Gıda Günü ile gıda güvenliği ve sağlıklı beslenmeye erişimi için farkındalığını arttırmayı ve harekete geçmeyi teşvik etmektedir.
Obezite ve Diğer Kötü Beslenme Biçimlerini Önlemek İçin Neler Yapabiliriz?
• Daha fazla meyve, sebze, baklagil, sert kabuklu yemiş ve tam tahıl tüketin.
• Üretiminde su gibi doğal kaynakların çokça kullanılmasını gerektiren gıdaların tüketimini sınırlandırın.
• Rafine şeker, doymuş yağ ve tuz oranı yüksek yiyecek ve içecek tüketiminizi azaltın.
• Yediğimiz gıdaların çevresel etkilerini göz önünde bulundurun.
• Sanayi gıdaları ile hazır yemek tüketimini azaltıp daha çeşitli ve geleneksel gıdaları tercih ederek yerel biyoçeşitliliği destekleyin.
• Yöresel ve mevsimine uygun gıdaları, bu gıdaların besin değerlerini, nasıl pişirilecekleri ve korunacaklarını öğrenin ya da bildiklerinizi tekrar gözden geçirin.